Wegens succes herhaald!

UTRECHT – Op zondag 8 mei 2011 wordt de Classico Giro Utrecht verreden. Dit is de opvolger van de Toerversie Giro Utrecht die vorig jaar werd georganiseerd. Meer dan 6.000 enthousiaste fietsers stapten die zaterdagochtend op de fiets om 130, 70 of 40 km door het Utrechtse landschap af te leggen. Meer dan 5.000 deelnemers reden in één peloton de 130 km, 5.000 roze shirts in een lang lint over de openbare weg, een prachtig gezicht!

De enthousiaste reacties en het aantal fanatieke deelnemers hebben er voor gezorgd dat er een opvolger komt: uiteraard blijven we in Italiaanse sferen met de Classico Giro Utrecht. Deze toertocht start in hetzelfde weekend als de Giro d’Italia. Er zijn drie afstanden: 35, 75 en de 110 km. Deelnemers aan de 110 km ontvangen ook dit jaar weer een speciaal ontworpen shirt.

Dit keer is er wel een maximum aantal deelnemers van 2500 voor de langste afstand. De 110 km wordt in peloton onder motorbegeleiding over de openbare weg gereden en voert langs Leusden. Vol = vol, dus wees er snel bij. De inschrijving is reeds van start gegaan. Doe jij mee? Individueel of met een bedrijventeam?

Dit unieke wielerevenement wordt georganiseerd door de Provincie en Gemeente Utrecht in nauwe samenwerking met een aantal regionale en lokale NTFU en KNWU wielerverenigingen. Ook dit jaar wordt met dit evenement het goede doel The Ride for the Roses gesteund. Ga naar www.classicogiroutrecht.nl.

Scroll naar boven