TWC Voorwaarts op de Weissensee

Ook dit jaar was TWC Voorwaarts weer vertegenwoordigd op de Weissensee in Oostenrijk voor de Alternatieve 11 Stedentocht. In hun nieuwe outfit waren de schaatsers en verzorgers goed herkenbaar tussen de grote massa van ruim 1200 deelnemers.

Het ijs was dit jaar voor natuurijs begrippen uitzonderlijk goed. Het weer ’s morgens bij de start –10 tot –13 afhankelijk van waar je op het meer was. In de verre uithoek richting de Dolomieten daar  zijn de laagste temperaturen. Maar voor de schaatsers is daarheen schaatsen het mooiste wat er is. Als rond 9 uur de zon erbij komt dan waan je jezelf in het mooiste schaatsparadijs.

Er was een ronde van 25 km uitgezet met 2 verzorgingsposten onderweg. Antoon Peek en Theo Vernooij waren de schaatsers voor TWC Voorwaarts. Zij hadden zich middels training op de kunstijsbaan en hun zaterdagse rit op de mountainbike goed  voorbereid. Deze voorbereiding is voor Theo zeer succes vol gebleken. Hij reed in een week 2x de 200 km. Beloond met het bekende alternatieve 11 steden kruisje.

Op vrijdag avond werden de beide schaatsers in het hotel persoonlijk gehuldigd door Bob de Jong, winnaar van een gouden medaille op de olympische spelen van Turijn. We kunnen wederom terugkijken op een zeer geslaagde week ijspret.

Foto’s van de vakantie zijn in het foto album “Weissensee 2011” te bekijken.

Scroll naar boven