Voorfiets clubweekend 2024

Zoals voorgaande jaren hebben we het afgelopen weekend  de routes voor komend club weekend gefietst. Vrijdagmorgen om 09:00 uur zijn we vanuit “het beloofde land” Werkhoven, richting noord Limburg gereden. Het weer was droog en er stond een aardig bekje wind (kracht 5 á 6). We gingen via het Wijkse veer door Gelderland met veel goede moed op weg naar onze eerste koffiestop. In het restaurant maakten we kennis met twee dames op leeftijd, welke ons adviseerden om een bepaald gebakje te nemen. Na het drinken van een tweede bakje koffie en een afspraak met de dames vervolgden we onze weg. Op weg om onze lunch te regelen voor het clubweekend. Na het eten van een uitsmijter en een gesprek met de plaatselijke bouwvakkers ( die niet van fietsen houden) 25 km die wij naar ons eindbestemming nog moesten fietsen vonden zij wel erg ver.

Na een korte fietstocht kwamen wij op onze weekendbestemming in Horn bij onze hospita Lola (zwarte), De Hoeve Heidonk waar we verbleven was een goede uitvalbasis. Nadat we ons opgefrist hadden en genoten van een bourgondische maaltijd gingen wij op tijd onder de wol.

Zaterdagmorgen vroeg uit de veren. Om precies 08:00 uur een uitgebreid ontbijt gegeten en daarna op de pendalen richting onze afspraken. Dit ging niet helemaal vanzelf, onderweg kregen we nog bezoek van een lekke band en gladde band welke door onze fietsenmaker vakkundig werd gemaakt.

Nadat het materieel  weer in orde was, hebben wij onze weg weer vervolgd. In de route zaten enkele stevige heuveltjes (Limburgse bergen). Voor de klimgeiten van de vereniging kan dit een goede uitdaging zijn. Naar lang zoeken hebben we uiteindelijk onze bestemming in Montfort gevonden. We hebben wel gezien dat we in de “middle of nowhere”  komen te zitten. Niemand heeft last van ons dit weekend. Onze buren zijn hazen en reeën. Na een heerlijke maaltijd en een voetbalwedstijd zijn we vroeg onder de wol gekropen om uitgeslapen de volgende morgen (07:00 uur) om de eindroute op te pakken.

Het vroege opstaan had een reden, wij wilden die middag het Nederlands elftal bewonderen (het was erg rustig op de weg). We hadden nu het geluk dat we de wind voor 80% in de rug hadden. Dit zorgde ervoor dat we al snel een groot aantal km hadden gereden. Onze eerste stop was in een bushokje, waar we ons lunchpakket nuttigden. Tijdens onze lunch kwam er een aardig buitje water naar beneden. Bij onze laatste stop hebben wij de afspraken gemaakt die nodig zijn voor ons clubweekend. Vervolgens  hebben we de weg vervolgd naar het Beusichemse veer. Hier vandaan zijn we wederom terug gereden naar het beloofde land . Wij hebben als organisatie genoten van dit weekend

Tot het Clubweekend in augustus
Jan, Jos, Anno en Huub

Scroll naar boven