TWC Voorwaarts Weekend Fruitstreek Zepperen (B)

Ook in dit jaar was, het intussen, traditionele weekend van onze vereniging al ver van te voren vastgelegd. Dit jaar, na enkele jaren Duitsland, een prachtige locatie in België: het Bloesemklooster in Zepperen nabij St. Truiden.
Met ca 24 personen afgereisd op vrijdag naar Zepperen om voor de middag naar eigen wens in te vullen. Of met de harde kern richting de “Muur van Huy”, of onder begeleiding van hopman Kees voor een mooie wandeling in het omliggende gebied. Of uiteraard zelf kijken wanneer je aansluit in de middag.
De groep was mooi in 2-en gedeeld waarbij de fietsers met de auto richting “de Muur” en omliggende molshopen vertrokken.

Vooraf had kopman Bart ieder al keurig de muur volgens onderstaand kaartje warm gemaakt:
klimtijd

De wandelaars hebben deze middag een mooie ronde gemaakt tussen de diverse fruitbomen, met een prettige tussenstop om onder het genot van een drankje en een 2e helft van de WK wedstrijd even af te kijken.

IMG_6069 IMG_6075

Het weekend werd officieel geopend met de traditionele BBQ op de vrijdagavond waarbij de ervaringen van de fiets- en wandeltocht van de afgelopen middag al werden gedeeld.

Zaterdagmorgen was ieder al vroeg uit de veren, ontbijt voorbereid om klaar te maken voor de eerste gezamenlijke tocht. Met 20 fietsers deze dag konden we mooi in 2 groepen van 10 oprijden.

Een mooie, en af en toe glooiende route. Met wegen waar zo af en toe wel een gat zat, maar ook dit jaar weer de perfect geregelde tussenstops was het voor ieder een prima dag.

De lunch was wat later gepland in De B(l)okhut, een kleine 5 kilometer van onze thuisbasis, waar wij juist op tijd waren om de wedstrijd van de Rode Duivels mee te maken. Getooid met petten en sjaals zaten “den ollanders” er klaar voor om de Belgen naar de 5-2 overwinning te helpen.

Bij vertrek had Trees de band plat. En kon dan ook met de volgauto het laatste stukje mee. Dit was overigens de enige lekke band van het hele weekend.

Bij thuiskomst even bijkomen met een drankje, alvorens de avondploeg een heerlijke pastamaaltijd voorschotelde. Afsluiten (zoals iedere avond) met de intussen traditionele Dokkumer koffie……

Zondagmorgen volgens hetzelfde programma klaar maken voor de gezamenlijke 2e rit. Ook nu weer de groep netjes in 2-en gesplitst en een fantastische route door het Belgische land. Deels nu naar het Franstalige deel. Op zich voor de meesten wat lastiger te verstaan, maar werd alleszins goed gemaakt door de royale taartpunten bij de koffiestop.

Vervolg richting de lunchstop, wat voor enkelen na zo’n taartpunt misschien wel iets te vroeg kwam. Maar niemand liet zijn pannenkoekje staan. Genoeg brandstof dus weer voor het laatste deel richting ons klooster.

Bij thuiskomst in ons Klooster genieten op het terras in het zonnetje met een dorstlessertje. Omdat enkele fietsers zondagavond al vertrokken naar huis werd het diner ietsje eerder geserveerd waardoor zij mooi op tijd konden zijn om op de maandagmorgen weer fris op het werk te verschijnen.

De bonte avond verliep meer dan gezellig op het terras buiten. Misschien maar goed dat het bier op was, waardoor wij allemaal op een enigszins christelijke tijd (we zitten immers in een klooster) naar bed konden gaan.
Maar de avond was ook een afsluiting van een heel gezellig weekend in een uitstekende sfeer waarbij ook ieder ook als vanzelf zijn corveerol heeft ingevuld.

Hierbij wil ik (en zal ook zeker namens alle deelnemers zijn) de organisatie bedanken:

Trees, Hanneke, Kees, Bart, Hans en Henk.

Het was (weer) top voor elkaar. Prachtige locatie, mooie routes inclusief de vooraf geplande en geregelde tussenstops. Aan alles was meer dan voldoende gedacht voor de 3 verschillende diners, ontbijt, tussendoortjes, dorstlessers, Dokkummer ingrediënten, ……

Dank voor dit mooie weekend en de (voorbereidingstijd) die jullie hier voor hebben ingestoken.

Ook natuurlijk de sponsors, waarbij extra dank naar Bella en Anno voor het meedenken bij de boodschappen en het presentje bij jullie vertrek.

Groet, Bert


en

Anno van de Berg

 

Scroll naar boven