TWC Voorwaarts in Amstel Gold Race

Bunnik – Een grote groep actieve fietsers van TWC Voorwaarts heeft afgelopen zaterdag (18 april ‘) deelgenomen aan de toerversie van de Amstel Gold Race. In december hadden de leden zich al opgegeven voor dit sportieve hoogtepunt.

De belangstelling was zo groot dat de inschrijving binnen 24 uur vol was. Vanaf maart is er getraind op de heuvels van de Utrechtse Heuvelrug. Voor een tocht als deze is enige voorbereiding een vereiste. Op de vrijdag voor de Amstel Gold is het al jaren gebruikelijk dat een aantal rijders het parcours verkennen. Maar afgelopen vrijdag regende het in Valkenburg de hele dag. Van alvast een stukje fietsen door het mooie Limburgse land kwam niets terecht.

Voor de prof’s uit
Op zaterdag morgen vroeg was de regen gelukkig vertrokken en konden de leden van TWC met nog 13.000 andere fietsliefhebbers op pad. Een prachtig parcours door het Limburgse heuvelland. Een bijzondere stimulans is dat de ‘grote mannen’ van het wielerpeloton de volgende dag over dezelfde heuvels/bergen moeten. En voor iedereen, prof of liefhebber, ligt de finish altijd boven op de Cauberg. Bij de finish werden de rijders warm onthaald en aangemoedigd door de partners.

TWC Voorwaarts ziet terug op een sportief geslaagd weekend. En ook voor degenen, die niet gefietst hebben waren het twee heerlijke dagen met voldoende ontspanning.

Scroll naar boven