TWC Venray augustus 2021

Voor de 8e keer is dit traditionele fietsweekend georganiseerd. Door de Covid-19 hebben we Venray 2020 een jaar moeten overslaan, maar ook deze keer is door de organisatie een prachtige locatie gevonden.

Villa Venray, een volledig gerestaureerde doktersvilla, en rijksmonument, uit 1908 met 11 slaapkamers. Betekend dat het op enkele kamers voor de nacht een gezellig samenzijn was. Maar er konden meer dan genoeg ramen open…

Tevens had de organisatie er ook dit jaar weer heel mooi weer bij geregeld. Hoe doen ze dat toch…?

Voordeel van Venray was dat er prima naar toe gefietst kon worden. Het merendeel van onze leden heeft dit dan ook gedaan. Zowel heen en terug met 14 man op de fiets, via perfect uitgezette routes met de welbekende koffie- en lunchstops.

De overigen zijn met de auto naar Venray gegaan en hebben op de vrijdagmiddag een wandeling en rondleiding in de omgeving gedaan.


 

Toen iedereen binnen was, opgefrist en omgekleed, kon er gespeecht en getoast worden op het weekend. Nadat Kees de plaatselijke slager had wakker geschud kon na het aperitief de traditionele BBQ weer opgestookt worden. Voor ieder ruim voldoende, en daarna de welbekende Dokkumerkoffie met een heerlijke taart van Anno en Bella. De eerste keer dat Anno en Bella erbij waren kregen wij de taart met het 35-jarig jubileum.

In de avond was het nog lang gezellig (voor sommigen wat korter) met klaverjassen, snooker, etc …..

Zaterdag, na een heerlijk meer dan compleet ontbijt vertrokken de TWC-ers voor een ronde van een kleine 80 kilometer. De route liep mooi in de omgeving en over De Peel. 

Op die dag waren er enkele lekke banden, overigens de enige van het hele weekend, maar met Bart erbij was dit zo weer gefikst.

De anderen vulden de dag in naar eigen behoefte. Fietstocht, elektrisch, wat verder of een korte ronde. Rond de middag was iedereen verzameld voor de lunch bij ’t Genot.

Gezamenlijk zijn wij met zijn allen teruggefietst naar Villa Venray en daar in het zonnetje een heerlijk drankje genuttigd. Intussen werden door www.mario-luigi.com de pizza-ovens opgestookt (origineel idee). Voor bij de borrel een borrelplateau geserveerd, en nadat ieder onder de douche vandaan was de eerste pizza’s uitgeserveerd. En een heerlijk Italiaans ijsje toe.

Ook deze avond een heerlijke Dokkumerkoffie op het terras. Om ca 22.00 uur moesten de laatsten naar binnen omdat het zachtjes begon te regenen.

Voor de terugtocht op zondag zagen de weerswoorspellingen er niet echt lekker uit. Echter ’s morgens was er een zonnetje en bleek het gewoon ook vandaag perfect fietsweer. Na ontbijt en alles weer opruimen en inpakken zijn we met 14 man weer naar Werkhoven gefietst, de anderen hebben zich in de omgeving nog vermaakt.

Rond 15.00 uur allemaal aan de borrel in het clubhuis van onze sponsor Ming – Foodmaster. Hier konden we weer enigszins opdrogen omdat we juist de laatste 3 kilometer de enige regen van het weekend hadden gehad.

Vanaf 17.00 uur was de tuin en veranda van Trees en Kees het podium voor het afsluitende buffet, en kon het laatste vat worden leeggemaakt (is gelukt).

Dit was voor Annemarie en Anton ook de gelegenheid om namens de vereniging Trees, Hanneke, Kees en Bart te bedanken met de gladiolen voor dit, maar ook de vele eerdere fietsweekenden die zij georganiseerd hebben. 

Kortom we kunnen terugkijken op opnieuw een geslaagd weekend, daarom nogmaals dank aan Hanneke, Trees, Bart, Kees, Jan en Jos.

De dank geldt ook voor onze sponsoren voor dit weekend:

XL evenementen

Foodmaster Aan ’t Zand
Anno van de Berg

 

Jan en Jos hebben aangeven om het stokje over te willen nemen, Huub wil hier ook in ondersteunen. Mogelijk zijn er nog 1 of 2 liefhebbers. Wij laten ons verrassen hoe een nieuwe organisatie hier een eigen invulling in gaan geven. 

Groeten,

Bert

Scroll naar boven