Fietsweekend Gees Drenthe juni 2019

Na enkele jaren over de grens te zijn geweest, voor onze intussen traditionele “laatste weekend in juni”, zijn we dit jaar in Gees geweest. Gees? Ja Gees, een heel klein plaatsje in Drenthe vlak bij Coevorden. Maar met een prachtige groepsaccommodatie, De Zwerfkei, en een goede ijssalon in een prachtige omgeving.

De vrijdag begon voor sommigen al wat vroeger dan andere jaren omdat zij de tocht er naar toe op de fiets hebben gemaakt. Ruim 160 kilometer zonder problemen om op het terras in Gees de tap te kunnen testen.
De anderen met de auto en konden desgewenst met hopman Kees een mooie tocht maken in de bossen in de omgeving. Ook hier was aan alles gedacht, wegspringend wild (of was het toch Hans?) en aan het einde een gevulde koelbox.

 


Aan het einde van de middag met zijn allen verzamelen op het terras en het weekend officieel openen. Daarna uiteraard de traditionele BBQ met de vaste grillmasters. En…., het was nog lang gezellig die avond.

Keukenbrigade
In de rij voor het toetje

Zaterdagmorgen na een overweldigend ontbijt, klaar maken voor de foto en vertrek voor de al keurig uitgezette tocht van ca 95 km.

 

In de loop van de ochtend moest de Col du VAM worden beklommen. Prachtige paden met een gemiddeld stijgingspercentage van 10% om op de top van de voormalige vuilstort te komen. Dat was voor sommige even schakelen, maar uiteraard iedereen kwam fietsend boven. Dus nog maar een
keertje…

Verder onderweg op mooie plaatsen keurige georganiseerde koffie- en lunchstops. Alle ruimte en geen drukte op de door de organisatie mooi uitgezette fietsroutes.

Bij terugkomst was het met dit mooie weer nog goed toeven op het terras in Gees en kon de avondploeg starten met het verzorgen van het diner. De blauwe hap, een uitgebreid bami buffet om de koolhydraten voor de volgende dag weer op peil te krijgen.

Potjes klaverjassen, WK damesvoetbal kijken of even bijkletsen. Deze avond ging het licht voor de meesten wel ietsje eerder uit.

Of helemaal niets met een goed boek…

Zondagmorgen opnieuw heerlijk ontbijt met alles er op en er aan om vervolgens weer te vertrekken voor mooie tocht van opnieuw zo’n 90 kilometer. Naast de VAM-berg op de zaterdag zijn alle kilometers in deze omgeving zo vlak als een biljartlaken. Prachtige paden door het open veld, maar vandaag ook veel door de mooie bossen.
Bij de lunch sluiten de niet mee fietsers gezellig aan om zo met zijn allen heerlijk onder de parasols de lunch te genieten.

Het werd deze middag snel warmer, dus goed drinken onderweg en bij thuiskomst. Dat het dorstig was bleek wel dat we onze biervoorraad al volledig meester hadden gemaakt. Gelukkig een meedenkende en flexibele huisbaas die al snel een vaatje uit zijn eigen bar bij ons neerzette.

Kortom opnieuw een gezellige avond waarbij ook enkelen al huiswaarts gingen om op de maandagmorgen weer te moeten werken.

Maandagmorgen is alles keurig geruimd en zijn Peter en Kees op de fiets huiswaarts gegaan. Ze hadden nog niet genoeg gefietst dus hebben er zelfs een tocht van 180 kilometer van gemaakt. Ted heeft er zelfs een 2-daagse terugtocht van gemaakt via de juffrouw in Varsseveld.

Een prachtig weekend (met allen maar mooi weer), zeer goed georganiseerd met alles erop en eraan. Geen ongelukken, 1 lek bandje.
De week er na hebben de meesten nog wel na kunnen genieten van het verblijf in Drenthe met het aandenken van de eiken processierups.

Via deze weg nogmaals dank aan de organisatie Hanneke, Trees, Bart, Hans en Kees. Was weer top!

En uiteraard dank aan de sponsoren:
Autobedrijf Onwezen en Anno en Bella van den Berg

Scroll naar boven