TWC Voorwaarts fietsweekend Luttenberg

Na al op tijd het uitgebreide programmaboek te hebben ontvangen konden wij allemaal weer toeleven naar het intussen traditionele fietsweekend van onze club TWC Voorwaarts.
Dit jaar georganiseerd door een geheel nieuw organisatie-comité, en zeker “glansrijk geslaagd”.

Vrijdagmorgen om stipt 8.45 uur vertrokken we op de fiets richting Luttenberg, Prachtig weer, perfect getimede stops en fantastische route richting het oosten des lands. Zonder problemen en een uitgebreide lunch bij Noor in Epe kwamen wij tegen 16.00 uur aan op onze locatie. Laatste stukje over de klinkerwegen en klein kuitenbijtertje na 125 km voor de deur zorgde er voor dat een verfrissende consumptie er goed in ging.

 

 

Intussen iedereen aanwezig, fietsers, wandelaars, chauffeurs . Iedereen zijn slaapplek geïnstalleerd op basis van de verzorgde kamerindeling.
In de avond een door De Boerschop verzorgd diner en daarna aan de koffie en naborrelen.
De volgende morgen na verzorgd ontbijt op de fiets voor een route van een 85 km. Fietsen in 2 groepen (en gast-fietsers) over mooie wegen en smalle bospaden in het Sallandse gebied. Een paar klimmetjes over Holterberg-Lemelerberg was soms even aanzetten. Gezien de hoge temperatuur op deze dag waren de stops welkom. Koffie in Hellendoorn en de lunch met het hele team in Wierden.

Bij thuiskomst op deze tropische dag was de gevulde koelkast ieders vriend. Napraten over de mooie route, en opnieuw (ondanks enkele schelpenpaadjes) geen lekke banden.
In de avond de verzorgde BBQ, waarbij bij de hamburgers de BBQ al in de brand ging ?! Maar ieder met een gevulde maag aan de koffie en naborrelen.
Het koelde in de avond als snel af waardoor we met de overgebleven toch even naar binnen moesten en de kwalificatie van de F1 hebben gevolgd. Daarna ging al snel het licht uit…

Zondagmorgen vertrek, koeler weer, wolken, een buienradar die niet veel goeds aan gaf. Eerst alles aan kant en in de auto’s voor de terugreis.
Na het eerste buitje op de fiets en al snel in de regen, maar met de wind niet ongunstig richting Werkhoven.
Zelf kon ik na een 40 km, door een gebroken spaak, flink slag in het wiel, bij Apeldoorn niet meer verder helaas (Kees bedankt voor de lift).

Lunchstop voor de fietsers bij Kootwijkerbroek op zo’n 60 km. Bij het opstappen was er de 1e lekke band van het weekend, helaas volgden er nog 2 maar om 16.00 uur was iedereen binnen bij Foodmaster in Werkhoven. Even gezellig nog een afsluitend drankje en napraten over het mooie en goed georganiseerde weekend.
Jan, Jos, Huub en ook Anno dank voor het gezellige fietsweekend waar iedereen mooi op kan terugkijken. Mooie locatie, heel fraaie routes, aan alles gedacht,…..top.

Groet, Bert

Scroll naar boven