Clubweekend Eifel

Vrijdag 24 juni jongstleden, eindelijk was het zover. Wij konden als leden (en aanhang) van TWC Voorwaarts al maanden toe leven naar een weekend welke onder andere als vervanger moest fungeren van de Amstel Gold-race en de jaarlijkse trip als Hengelo, rondje IJsselmeer etc. Langzaam kregen wij de afgelopen maanden wat informatie door, van een fantastisch organisatiecomité, om de spanning op te bouwen. In de laatste 2 weken kwam een volledig uitgewerkt draaiboek binnen waaruit al bleek dat aan alles was gedacht. gutheistert Vrijdag 24 juni 13.00 uur. Aankomst en kwartier maken in ons clubhuis voor dit weekend: “Gut Heistert”. Prachtige lokatie in een mooie, afgelegen, omgeving. Wij konden dus te keer gaan. En heel mooi weer deze dag waardoor ieder direct al in de grote tuin kon genieten.

13.30 uur: vertrek eerste verrassingstocht. Natuurlijk vertrokken wij iets later, lag niet aan de organisatie maar omdat enkele Werkhovenaren zich in het dorp te goed moesten doen aan een Strammer Max. Uiteindelijk tegen 14.00 uur vertrek met ongeveer 10 klimgeiten op de fiets met Bart als wegkapitein. Verrassingstocht voor de “geoefende fietser” met ca 500 hoogtemeters, werden er een paar honderd meer, en een afstand van ca 40 kilometer, werden er 55. Prachtig weer, en een mooie route over een “glooiend” landschap met een paar flinke kuitenbijters. Af en toe moesten we weer even terug om de knooppunten op te pakken, maar een mooie middag. Helaas dat onze voorzitter Antoon pech kreeg op een bergje van de buitencategorie. Zijn derailleur brak af, spaak stuk, kortom deze fiets was na 30 kilometer al klaar voor dit weekend. Hoe sneu kan dit zijn, maar Antoon zelf was zeker niet klaar. Hij werd netjes opgepikt door de ploegleiderwagen, direct door naar de mechanieker. Zijn eigen fiets was niet meer te maken voor dit weekend dus een alternatief mee voor de nog komende kilometers.

Na thuiskomst van deze verrassingstocht kon het bij deze hoge temperaturen verloren vocht weer snel en efficiënt worden aangevuld. Dit mede met behulp van onze thuistap “Bitte ein Bit”. De organisatie had voor de vrijdagavond een BBQ op het programma staan. Dit kon niet beter met het heerlijke weer, waardoor wij lang buiten konden genieten. Het vlees werd op de grote koekenpan op voortreffelijke wijze gebakken door een ”BBQ Specialist”, “BBQ Koning” en een “BBQ Prutser”. Gezellig buiten natafelen en afsluiten met een “likkertje” (Dokkummer koffie) en een stukje muziek van Gerard “Knopfler” op de gitaar met ondersteuning van Anjo.

Zaterdag 25 juni om 8.00 uur stond er een voortreffelijk ontbijt gereed om te zorgen voor voldoende brandstof voor de geplande etappe. Maar…..het regende, en regende en regende om 10.00 uur en regende om 12.00 uur. Kortom helaas geen fietsweer, maar voldoende vermaak gezocht door ieder in het “Clubgebouw”. En de gelegenheid voor ieder om bijvoorbeeld naar Monschau te gaan. Of de nodige boompjes te Klaverjassen. Hier blijkt dan weer dat sommigen met de mond meer praat hebben, dan wanneer het er echt op aan komt met de kaarten in de hand…… Met andere woorden Henk en Jos maar ook Hans en Kees hebben dit weekend een pak slaag gekregen.
‘s Avonds genoten van een voortreffelijk pasta diner en afsluiten met de Dokummer koffie.

Zondag 26 juni. Vandaag moest het gebeuren. Voor sommigen de eerste, en dus enige rit van dit weekend. Eerst weer zo’n heerlijk ontbijt om vervolgens ieder voorzien van brandstof voor onderweg, met 22 personen in 2 groepen een route van 85 kilometer te gaan fietsen. Belangrijke fiets-aders in deze regio zijn onder andere de Vennbahn. Prachtige, nagenoeg vlakke fietspaden op de plaats waar vroeger een spoorlijn lag. Deze waren ook voor ons deze dag een rode draad. vennbahn Maar uiteraard gingen we ook van deze paden om de uitdaging te zoeken in de vele klimmetjes die deze regio rijk is. Daarbij als eerste direct de mogelijkheid om voor de die-hard klimmers onder ons een stukje van 15% stijgingspercentage te pakken. Voor diegene die dit niet aandurfden was een iets langer en vlakker alternatief om de berg.
In de middag een lunch waar ook de niet-fietsters bij aanwezig waren zodat wij gezellig met de hele groep bij elkaar waren. De laatste 25 tot 30 kilometer liepen grotendeels via de spoorlijn, maar de finish van vandaag lag op de top. Dus het was de laatste paar kilometer even ieder voor zich, en het blik op oneindig. Maar dan zie je hoe getraind wij bij TWC Voorwaarts allemaal zijn. Ieder kwam, op zijn eigen tempo, “fluitend” naar boven. Een 3 kilometer voor de finish was er nog een verzorgingspost in Kalterherberg met onze speciaal uitgedoste barman.
’s Avonds zijn wij met zijn allen gaan eten in Monschau, verzorgd door de vereniging vanwege het 35 jarig bestaan van TWC Voorwaarts.

Maandag 27 juni . De dag van het vertrek. Het was 12-13 graden, af en toe een spettertje regen. Dus ook voor niemand de uitdaging om alsnog een rondje te maken. Heerlijk uitgebreid ontbijt, en de spullen die over waren werden verdeeld en alles opgeruimd. Tijd om ons clubhuis “Gut Heistert” te verlaten.
Maar niet eerder weg dan dat ieder de organisatie bedankt heeft voor het fantastisch verzorgd en georganiseerd weekend.

Dus ook nogmaals via deze weg, namens iedereen, nogmaals: Kees, Trees, Hans, Henk, Bart en Hanneke hartelijk dank voor de organisatie van dit fantastische weekend en de vele uren die jullie hier in hebben gestoken.
Aan werkelijk alles was gedacht : routes, eten, drankjes, lokatie, draaiboek, corveerooster, vervoer, snelle jelle’s, plastic zakjes, Dokkummer, ….etc,etc. Ook zeker niet te vergeten de sponsors :

autobedrijfonwezen

en

dagwinkel

Anno van de Berg

Scroll naar boven